Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.08.2015

La Chişinău va avea loc întîlnirea de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană

Pe 21 august, în incinta Misiunii OSCE din Chişinău, reprezentanţii politici în procesul de reglementare transnistreană Victor Osipov şi Nina Ştanski vor continua discutarea subiectelor nefinalizate în cadrul întrevederii din 13 august curent de la Tiraspol.

Printre acestea se numără: problema accesului liber la terenurile de după traseul Camenca-Tiraspol, măsurile de facilitare privind activitatea comercială externă a întreprinderilor din regiunea transnistreană în special pe pieţele UE, instituirea controlului comun la punctul de trecere Kuciurgan-Pervomaisk.

Totodată, vor fi discutate aspectele legate de operaţiunile de import-export ale mărfurilor pe cale ferată ce tranzitează segmentul central transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa reprezentanţilor Î.S. “Calea Ferată a Moldovei” şi Serviciului Vamal al Republicii Moldova precum şi structurilor din regiunea transnistreană.

La eveniment au fost invitaţi să asiste reprezentanţii mediatorilor şi a observatorilor din cadrul formatului de negocieri “5+2”, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus