Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.08.2015

Valeriu Triboi a avut o întrevedere cu potențiali investitori

Valeriu Triboi a avut o întrevedere cu potențiali investitori

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a avut azi o întrevedere cu reprezentanții companiei Siemens Romania, care au venit la Chișinău într-o vizită de informare. Principalele subiecte de discuție au vizat potențialul energetic al Republicii Moldova și mediul investițional.
 
În cadrul discuțiilor, Valeriu Triboi a remarcat bunele relații de colaborare dintre Republica Moldova și Romania, evidențiind proiectele de interconexiune energetică între cele două state. “Suntem un stat dependent din punct de vedere energetic, însă încercăm să diversificăm acest sector. Avem un început de cale – interconexiunea cu România. Avem intenții mari, de aceea suntem deschiși spre colaborare”, a spus Valeriu Triboi.
 
De cealaltă parte, reprezentanții companiei române au apreciat deschiderea Guvernului în identificarea mai multor oportunități investiționale. Spre finalul ședinței, părțile au stabilit continuarea discuțiilor și identificarea unor proiecte comune.
 
Siemens România este una dintre cele mai importante companii de tehnologie de peste Prut, implicându-se într-un șir de proiecte de modernizare a României în diferite sectoare, inclusiv și cel energetic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus