Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.08.2015

Un autocar în care se aflau 35 de turişti din Republica Moldova s-a răsturnat în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila

Numărul persoanelor decedate în accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești a ajuns la trei, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

'Am reușit să punem pe roți autocarul și s-a descoperit a treia victimă. Sunt trei decedați, doi copii și un adult. Elicopterul SMURD nu a fost solicitat la fața locului și nici nu cred că este cazul', a declarat lt. col. Ștefan Stoian.

Un accident de circulație s-a produs miercuri dimineață în localitatea brăileană Bladovinești. Un autocar în care se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci s-a răsturnat într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei.

Accidentul s-a produs la Baldovinești. S-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. A fost activat Planul Roșu de intervenție cu aprobarea prefectului. Planul Roșu se activează când este accident colectiv și capacitatea de intervenție este depășită. Au venit și colegii noștri de la SAJ Galați, care ne ajută', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.

Peste zece ambulanțe au intervenit pentru a transporta răniții la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila. Circulația este oprită în zonă.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat în direct la postul B1 Tv, că, din primele informații, un copil și un adult au decedat. De asemenea, Arafat a arătat că au fost trimise echipaje suplimentare de la Galați, iar mai multe elicoptere sunt în așteptare în cazul necesității de transport a victimelor la spitale din București.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că la ora 9,25, în județul Brăila, din cauza unui autocar răsturnat pe suprafața carosabilă, traficul rutier pe DN2B Brăila — Galați este oprit, pe raza comunei Baldovinești.

21 de persoane, transportate la spital, după accidentul de la Baldovinești

Un număr de 21 de persoane, cu vârste între 4 și 46 de ani, au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Brăila, după accidentul de autocar produs miercuri dimineață pe raza localității Baldovinești, iar medicii evaluează starea lor de sănătate, pentru a se vedea dacă este nevoie de intervenția elicopterului SMURD, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de managerul SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu.

'La Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost aduse 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 4 și 46 de ani. Răniții cei mai grav au fost preluați de Chirurgie și Ortopedie. Nu pot să vă spun deocamdată dacă vom solicita intervenția elicopterului SMURD. Medicii de la UPU stabilesc asta, după ce evaluează, radiografiază sau fac CT-urile și ce mai trebuie. Nu ne-am mai întâlnit cu un caz de o așa dimensiune. Am intervenit cu tot ce am avut la dispoziție, cred că zece ambulanțe', a declarat dr. Uscatu.

Un bărbat rănit în accident a ajuns la Spitalul Județean din Galați

Un bărbat de 42 ani, rănit în accidentul de autocar din județul Brăila, a fost adus la Galați, la Spitalul Județean de Urgență, a declarat miercuri șeful Serviciului de Ambulanță a Județului (SAJ) Galați, Mihai Polinschi.

'Am preluat și adus la Spitalul Județean de Urgență din Galați un bărbat de 42 ani, cu multiple traumatisme, cu plagă la antebraț și o contuzie la omoplat', a precizat Polinschi.

Potrivit acestuia, SAJ Galați a intervenit cu trei ambulanțe la locul accidentului de autocar de la Baldovinești, județul Brăila.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus