Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.08.2015

Produse cosmetice profesionale, depistate printre colete de inspectorii vamali

În baza analizei de risc, inspectorii Biroului vamal Ungheni au reținut cutii pline cu produse ”L’Oreal”, “Vichy”, “Eucerin” sub formă de mostre. Conducătorul auto transporta colete pe ruta Italia - Republica Moldova, iar acum riscă amendă contravențională.

În data de 17 august 2015, angajații postului vamal Sculeni au procedat la efectuarea controlului amănunțit al unui microbuz ”Mercedes 312 D”,  înmatriculat în Bulgaria. Conducătorul auto sosit la pista de control ”intrare autocamioane în RM”, transporta colete și bagaje neînsoțite din Italia în Republica Moldova.

La întrebările inspectorilor vamali, bărbatul în vârstă de 30 ani a afirmat că nu transportă mărfuri prohibite sau bunuri ce necesită a fi declarate.

Ca urmare a controlului fizic de specialitate efectuat asupra unității auto, angajații de la vama Sculeni au depistat, printre colete și bagaje neînsoțite, aproximativ 10 000 bucăți mostre cu produse ”Garnier”, ”Vichy”, ”Biotherm”, ”L’Oreal”, ”Eucerin”, ”Weleda” ș.a., ticsite în 5 cutii din carton amplasate în compartimentul marfar.

Potrivit Serviciului Vamal, conform legislației în vigoare, reprezentanții autorității vamale au sancționat șoferul cu amendă contravențională în valoare de 3000 lei, iar bunurile au fost reținute în vederea confiscării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus