Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.08.2015

Ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Avigdor Liberman

Ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Avigdor Liberman

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 18 august 2015, o întrevedere cu Avigdor Liberman, deputat în cadrul Parlamentului Statului Israel, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind dialogul bilateral moldo-israelian, precum şi situaţia politică din ambele ţări.

Şefa diplomaţiei moldoveneşti a adus mulţumiri dlui Liberman pentru susţinerea dezvoltării relaţiilor bilaterale în calitatea sa precedentă de ministru al Afacerilor Externe al Statului Israel, marcate de o dezvoltare multidimensională a cooperării moldo-israeliene, în special în domenii precum agricultura, turismul, eficienţa energetică, telecomunicaţiile şi IT-ul, transportul aerian, construcţiile şi infrastructura, dezvoltarea regională şi mediul.

La rândul său, oficialul israelian a evidenţiat buna cooperare cu autorităţile de la Chişinău şi a menţionat disponibilitatea de a contribui, în continuare, la valorificarea potenţialului colaborării bilaterale.

Potrivit MAEIE, oficialii au discutat despre modalităţile de susţinere reciprocă în cadrul organizaţiilor internaţionale, posibilităţile de atragere a investiţiilor israeliene în Republica Moldova, precum şi implementarea cu succes a regimului de călătorii fără vize pentru cetăţenii ambelor state.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus