Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.08.2015

Furaje în valoare de peste 50 mii lei, nedeclarate controlului vamal

În ultimele 24 de ore, inpsectorii postului vamal Leuşeni au contracarat o tentativă de punere în liberă circulaţie a unui lot de marfă, cu valoarea totală de aproximativ 55 mii lei. Autoritatea vamală examinează cazul, iar făptaşul riscă dosar penal.

La pista de control „intrare camioane” în Republica Moldova prin postul vamal Leuşeni s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare, un cetăţean român la volanul unui autoturism de model „Man”, ce tracta o remorcă, ambele înmatriculate în România.

Mijlocul auto se deplasa din Germania în Republica Moldova.

Conform actelor de însoţire, bărbatul transporta furaje pentru animale în adresa unui agent economic din ţară. Acţionând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au dispus efctuarea controlului fizic al autoturismului. Ca rezultat, a fost constatată o divirgenţă de greutate de peste 3 tone de furaje, nedeclarate organului vamal.

Valoarea mărfii reţinute se estimează la circa 55 mii  lei.

Potrivit Serviciului Vamal, pentru ilegalitatea comisă, făptaşul este cercetat sub aspect penal în baza art. 248 , alin 1, Cod Penal al Republicii Moldova, iar marfa și mijlocul de transport au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus