Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-08-17/valeriu-strele-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-congresmanul-american-steve-chabot-40633.html
Data: Aug 17, 2015 (21:25)

Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu congresmanul american Steve Chabot

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut astăzi o întrevedere cu congresmanul american Steve Chabot, care se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova. Oficialul american a fost însoțit de Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.
 
Premierul a apreciat înalt susţinerea SUA acordată Republicii Moldova și a exprimat gratitudine Guvernului Statelor Unite pentru interesul manifestat faţă de evoluția evenimentelor din țara noastră. „Guvernul proeuropean, pe care-l conduc, este determinat să continue reformele demarate. Lupta cu birocraţia, eradicarea corupţiei, crearea condiţiilor optime pentru agenţii economici şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor sunt obiectivele actualei guvernări”, a menționat Șeful Executivului de la Chișinău.
 
Premierul a subliniat importanța continuării și aprofundării Dialogului strategic cu Statele Unite ale Americii, lansat în 2014, inclusiv reluarea activității Comisiei mixte de cooperare comercial-economică, precum şi a grupului de lucru pentru cooperarea energetică. În context, Valeriu Streleț a reiterat necesitatea continuării celui de-al doilea Program Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului. „Mizăm pe susţinerea SUA în consolidarea eficienţei şi securităţii energetice a Republicii Moldova. Pledăm pentru implementarea proiectelor comune de diversificare a resurselor energetice în țara noastră, promovarea produselor moldoveneşti pe pieţele de desfacere din SUA, dar și atragerea investiţiilor americane în economia Republicii Moldova”, a mai spus Prim-ministrul.
 
Congresmanul american Steve Chabot l-a felicitat pe Valeriu Streleț cu prilejul numirii în funcție și a reiterat susţinerea SUA în parcursul european al Republicii Moldova. Oficialul american a reconfirmat disponibilitatea SUA de a susţine ţara noastră în realizarea proiectelor de reconstrucţie a drumurilor și a sistemelor de irigare, de modernizare a agriculturii şi de diversificare a surselor energetice.
 
Congresmanul american Steve Chabot este președinte al Comisiei pentru Businessul Mic și membru al Comisiei pentru Relații Externe în Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.