Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-08-14/vizita-reprezentan-ilor-companiei-cehe-ohl-zs-in-republica-moldova-40618.html
Data: Aug 14, 2015 (22:29)

Vizita reprezentanților companiei Cehe OHL ZS în Republica Moldova

În cadrul vizitei reprezentanților companiei cehe OHL ZS, cărora li s-au adjudecat două contracte de reabilitarea a traseului Chișinău-Ungheni au fost discutate cauzele întârzierilor și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru finalizarea proiectului în termen.
 
Este vorba despre contractele: de lucrări pentru „Reabilitarea drumului naţional R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, sector km 24+050 - 68+250 km și contractul pentru „Reabilitarea drumului naţional R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, ocolire or. Ungheni, sector 96+200 km 103+913.
 
Este de menționat, că la această întâlnire a participat și excelența sa Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, domnul Jaromir Kvapil, care a dat asigurări că Ambasada Republicii Cehe va depune eforturi pentru ca compania OHL ZS să realizeze proiectele demarate în Republica Moldova, în termen.
 
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a mulțumit excelenței sale, domnului Jaromir Kvapil pentru implicare și deschidere. În același timp, domnul Ministru Iurie Chirinciuc, a menționat faptul că compania cehă OHL ZS a epuizat 52% din timpul alocat pentru contractele adjudecate, dar a realizat un volum de lucrări, în proporție de 3-5%. „ În aceste condiții avem nevoie de planuri detaliate a modului în care reprezentanții companiei au de gând să recupereze timpul pierdut, pentru a putea executa contractul în termen, în caz contrar vom evalua posibilitățile de reziliere a contractelor” a menționat domnul Ministru.
 
Reprezentanții companiei OHL ZS au dat asigurări că vor dubla echipele de lucru pe șantier, și vor prezenta planuri clare de recuperare a întârzierilor. 
 
Potrivit MTID, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu directorii companiilor OHL ZS și Evrascon, întâlnire la care vor fi prezentate planurile concrete de recuperare a timpului epuizat, în vederea asigurării realizării contractelor în termen. În cazul în care lucrările pe șantier nu vor lua amploare, iar planurile de realizare a contractelor în termen nu vor fi definitivate, atunci este foarte probabil să se ia decizia de reziliere a acestor contracte și inițierea unor noi licitații.