Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.08.2015

Vizita reprezentanților companiei Cehe OHL ZS în Republica Moldova

Vizita reprezentanților companiei Cehe OHL ZS în Republica Moldova

În cadrul vizitei reprezentanților companiei cehe OHL ZS, cărora li s-au adjudecat două contracte de reabilitarea a traseului Chișinău-Ungheni au fost discutate cauzele întârzierilor și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru finalizarea proiectului în termen.
 
Este vorba despre contractele: de lucrări pentru „Reabilitarea drumului naţional R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, sector km 24+050 - 68+250 km și contractul pentru „Reabilitarea drumului naţional R1 Chişinău-Ungheni-Sculeni, ocolire or. Ungheni, sector 96+200 km 103+913.
 
Este de menționat, că la această întâlnire a participat și excelența sa Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, domnul Jaromir Kvapil, care a dat asigurări că Ambasada Republicii Cehe va depune eforturi pentru ca compania OHL ZS să realizeze proiectele demarate în Republica Moldova, în termen.
 
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a mulțumit excelenței sale, domnului Jaromir Kvapil pentru implicare și deschidere. În același timp, domnul Ministru Iurie Chirinciuc, a menționat faptul că compania cehă OHL ZS a epuizat 52% din timpul alocat pentru contractele adjudecate, dar a realizat un volum de lucrări, în proporție de 3-5%. „ În aceste condiții avem nevoie de planuri detaliate a modului în care reprezentanții companiei au de gând să recupereze timpul pierdut, pentru a putea executa contractul în termen, în caz contrar vom evalua posibilitățile de reziliere a contractelor” a menționat domnul Ministru.
 
Reprezentanții companiei OHL ZS au dat asigurări că vor dubla echipele de lucru pe șantier, și vor prezenta planuri clare de recuperare a întârzierilor. 
 
Potrivit MTID, săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu directorii companiilor OHL ZS și Evrascon, întâlnire la care vor fi prezentate planurile concrete de recuperare a timpului epuizat, în vederea asigurării realizării contractelor în termen. În cazul în care lucrările pe șantier nu vor lua amploare, iar planurile de realizare a contractelor în termen nu vor fi definitivate, atunci este foarte probabil să se ia decizia de reziliere a acestor contracte și inițierea unor noi licitații.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus