Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-08-14/inspectorii-postului-vamal-leu-eni-au-contracarat-patru-tentative-de-punere-in-libera-circula-ie-a-u-40612.html
Data: Aug 14, 2015 (16:18)

Inspectorii postului vamal Leușeni au contracarat patru tentative de punere în liberă circulație a unor loturi de mărfuri cu valoare totală de aproximativ 400 mii lei

La pista de intrare în țară prin postul vamal Leușeni s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul autotractorului ”DAF”, înmatriculat în Chișinău. Conform actelor de însoțire, bărbatul transporta gaz de sondă lichefiat. În baza analizei de risc, inspectorii vamali au efectuat controlul fizic al unității de transport și au descoperit în cabina cap-tractorului biciclete dezasamblate în valoare totală de 140 mii lei. Șoferul nu a prezentat actele de proveniență a mărfii.

La un interval de câteva ore, pe sensul de intrare în țară al aceluiași post vamal s-a prezentat un cetățean român la volanul autocamionului ”Mercedes Benz”, cu numere de înmatriculare românești. Bărbatul se deplasa din Germania în Republica Moldova, transportând marfă în adresa a 10 agenți economici.
În rezultatul efectuării controlului fizic al unității auto, angajații vamali au depistat  echipament sportiv nedeclarat, amplasat pe patru paleți în compartimentul marfar. Valoarea bunurilor reținute este de peste 200 mii lei.

În ambele cazuri, făptașii riscă dosar penal în baza prevederilor art. 274 Cod de procedură penală a Republicii Moldova.

Alte două incidente au fost înregistrate la un interval scurt de timp, la intrare și la ieșire din țară prin postul vamal Leușeni. Doi cetățeni moldoveni au încercat să transporte ilegal peste frontiera de stat țigări și pompe hidraulice.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă totală în valoare de 6 mii lei conform indicilor art. 287 Cod Contravențional al Republici Moldova. Marfa a fost reținută în vederea confiscării, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.