Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.08.2015

În Republica Moldova va fi lansată Academia Internaţională de Taekwondo

În Republica Moldova va fi lansată Academia Internaţională de Taekwondo

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii Prim-ministrului Valeriu Streleț cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Taekwondo WTF (probă olimpică), Chungwon Choue, venit la Chişinău cu prilejul participării la evenimentul de lansare a Academiei Internaţionale de Taekwondo în Republica Moldova.
 
Chungwon Choue a menţionat că acest proiect va fi realizat sub egida Federaţiei Internaţionale de Taekwondo WTF. Potrivit oficialului, proiecte similare au fost realizate în mai multe state ale lumii, unde cu regularitate se organizează seminare de instruire şi perfecţionare a antrenorilor şi sportivilor de performanţă în taekwondo din întreaga lume. Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Taekwondo s-a arătat încrezător că Academia de la Chişinău va ajuta Republica Moldova în dezvoltarea sportului, dar şi în promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre peste hotare.
 
Premierul a salutat ideea de a deschide, la Chişinău, o asemenea instituţie. „Taekwondo este, întâi de toate, un sport foarte frumos, practicat atât de tineri cât şi de oameni mai în vârstă”, a spus Valeriu Streleţ.
 
La întrevedere a participat şi ministrul Tineretului şi Sportului, Loretta Handrabura, care a mulţumit pentru sprijinul acordat de Federaţia Internaţională de Taekwondo în promovarea acestui gen de sport în ţara noastră.
 
Interlocutorii au mai discutat şi despre posibilitatea introducerii unei discipline opţionale de taekwondo în programul instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus