Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.08.2015

Premierul Valeriu Streleț a avut astăzi o discuţie telefonică cu omologul român, Victor Ponta

Premierul Valeriu Streleț a avut astăzi o discuţie telefonică cu omologul român, Victor Ponta

Discuţia dintre cei doi oficiali a vizat aprofundarea și diversificarea colaborării bilaterale dintre Republica Moldova şi România, procesul de integrare europeană a țării noastre și realizarea proiectelor energetice comune. 
 
Prim-ministrul român Victor Ponta l-a asigurat pe Valeriu Streleț de toată susținerea Guvernului de la București în realizarea reformelor, implementarea Acordului de Asociere RM-UE și continuarea agendei europene.
 
Prim-ministrul Valeriu Streleț a exprimat gratitudine pentru asistența și implicarea României în procesul de modernizare a Republicii Moldova şi aliniere la standardele europene. Premierul moldovean a reiterat importanța împărtășirii experienței țării vecine în realizarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.
 
Șeful Executivului de la Chișinău a menționat necesitatea implementării  proiectelor energetice, în special cu privire la Gazoductul Iași-Ungheni și a celor prevăzute în Memorandumul între Guvernele Republicii Moldova și României privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Oficialii s-au arătat încrezători că se va reuși avansarea și finalizarea etapelor de interconectare a Republicii Moldova la piața energetică europeană.
 
Cei doi premieri au convenit asupra unei întrevederi bilaterale, în cel mai apropiat timp. Ultima vizită la Chișinău a Prim-ministrului român Victor Ponta a fost în luna mai a acestui an.
 
Pe parcursul anului 2014 România a devenit principalul partener comercial al țării noastre. Anul trecut, România a alocat Republicii Moldova, pentru proiecte de asistență, 70,3 milioane de dolari, fiind a a treia în topul donatorilor după SUA și UE, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus