Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.08.2015

Reconfirmări în funcții, demisii și numiri la Guvern

Reconfirmări în funcții, demisii și numiri la Guvern

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi mai multe decizii de reconfirmare în funcție, numire, dar și de eliberare a unor demnitari cu funcții de răspundere.
 
La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost reconfirmați în funcții de viceminiștri Andrei Galbur și Daniela Cujbă. De asemenea, au fost reconfirmați în funcții viceminiștrii de la Ministerul Finanțelor - Maria Cărăuș și Simion Botnari, Ministerul Culturii – Gheorghe Postică și Igor Șarov, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – Dmitrii Parfentiev, Vitali Ciolac și Vitalie Tarlev, Ministerul Economiei - Octavian Calmâc și Valeriu Triboi. În schimb, viceministrul Economiei Tudor Copaci a fost eliberat din funcție, iar în locul acestuia a fost numit directorul S.A. „Moldtelecom”, Vitalie Iurcu.
 
Și la Ministerul Justiției a fost numit un viceministru nou – Eduard Serbenco. Viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu a fost reconfirmat în funcție, iar Sergiu Gurduza a fost eliberat din funcția de viceministru al aceleiași instituții.
 
Tot astăzi, Guvernul a aprobat proiectele de decrete ale Președintelui Republicii Moldova privind eliberarea viceministrului Apărării, Ana Vasilache, și numirea lui Gheorghe Galbura în această funcție.
 
Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are un viceministru nou – Anatol Usatâi. Viceminiștrii Anatolie Zolotcov și Ion Stratulat au fost reconfirmați în funcții, iar Liviu Oboroc a fost eliberat.
 
În cadrul aceleiași ședințe, Cabinetul de miniștri a aprobat decizia cu privire la numirea lui Victor Morgoci în funcția de viceministru al Mediului și eliberarea din funcție a viceministrului Dragoș Cimpoieș. Director al Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale a fost numit Andrei Juraveli. De asemenea, Igor Talmazan a fost numit șef al Inspectoratului Ecologic de Stat pe perioada suspendării raporturilor de serviciu dintre această instituție și Veaceslav Untilă, care-și exercită mandatul de deputat în actualul Parlament.
 
La Ministerul Educației a fost eliberat viceministrul Igor Grosu. În locul acestuia a fost numit Ion Șișcanu. Și la Ministerul Sănătății au fost demiși viceminiștrii Andrei Uncuța și Octavian Grama, și numiți Gheorghe Țurcanu și Valentina Rotaru. Svetlana Cotelea a fost eliberată din funcția de viceministru al Sănătății, medic-șef sanitar de stat al Republicii Moldova, în această funcție fiind numită Aliona Serbulenco. Guvernul a aprobat eliberarea lui Alexandru Coman din funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și numirea în această funcție a lui Vladislav Zara.
 
Ministerul Tineretului și Sportului are doi viceminiștri noi – Dragoș Hâncu și Andrei Spânu, după ce Ivan Florean și Victor Zubcu au fost eliberați din aceste funcții.
 
Printre alte decizii ale Guvernului se numără: eliberarea lui Nicolae Platon din funcția de director al Agenției Turismului și numirea lui Iurie Carp în această funcție; eliberarea lui Iurie Armaș din funcția de director al Autorității Aeronautice Civile și numirea în această funcție a lui Mircea Maleca; eliberarea lui Vitalie Ignatenco din funcția de director al Agenției Naționale Antidoping și numirea lui Serghei Afanasenco; numirea lui Mihai Pașcovschi în funcția de vicedirector general al Agenției „Moldsilva”, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus