Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.08.2015

Premierul Valeriu Streleț a solicitat un raport pe marginea incendiului care a avut loc noaptea trecută, pe strada Puşkin

Solicitarea a fost făcută în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri. Premierul Valeriu Streleț a comentat intervenția pompierilor în stingerea incendiului, criticând dotarea insuficientă a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. 
 
„Cei care au fost la fața locului, inclusiv colegi din Guvern, sunt de părere că Serviciul Situațiilor Excepționale mai rămâne în urmă la capitolul dotări, dar și la capitolul promptitudinea acțiunilor. A durat prea mult stingerea acestui incendiu. De aceea, rog ministrul de Interne să prezinte o notă detaliată, o descriere a stării tehnice a Serviciului, dar și propuneri ca să avem o dotare pe măsură, inclusiv metode de comunicare în timpul acestor situații excepționale. Pompierii discutau cu șefii lor strigând de sus”, a subliniat Valeriu Streleț.
 
La localizarea și stingerea incendiului, care a avut loc noaptea trecută, la intersecția străzilor Pușkin și București, au fost implicate 16 autospeciale de intervenție și un efectiv de 65 de persoane. Pagubele materiale se stabilesc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus