Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-08-10/banca-na-ionala-a-moldovei-a-anun-at-concurs-pentru-selectarea-companiei-care-va-continua-investiga--40583.html
Data: Aug 10, 2015 (18:55)

Banca Naționala a Moldovei a anunțat concurs pentru selectarea companiei care va continua investigațiile în cazul celor trei bănci aflate sub administrare specială: Banca de Economii, S.A. “Unibank” și S.A. “Banca Sociala”

Astazi, a demarat concursul privind selectarea firmei care va desfașura cea de-a doua etapă a investigațiilor în cazul celor trei banci aflate sub administrare specială:  Banca de Economii, S.A. “Unibank” și S.A. “Banca Sociala”.

Astfel, Banca Naționala a Moldovei a solicitat oferte și a expediat caietul de sarcini firmelor internaționale calificate pentru a efectua o investigație a iregularităților și tranzacțiilor semnificative în care au fost implicate cele trei bănci. 
 
Obiectivul final al investigației în cauză este de a furniza BNM un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacțiile dubioase, care au deținut controlul bancilor, care au beneficiat de pe urma tranzacțiilor investigate, de a identifica  neregulile și pierderile de amploare în aceste bănci, precum și de a elabora și a implementa o strategie de recuperare a activelor. Se anticipează că ofertanții își vor prezenta propunerile într-un consorțiu cu o firmă internațională de consultanță juridică de renume. În baza informațiilor colectate deja de BNM și a rezultatelor investigației solicitate, firma de consultanță juridica va trebui sa inițieze măsuri civile, penale, interguvernamentale, de aplicare a mecanismului de insolvabilitate (dupa caz), în coordonare cu BNM, în Republica Moldova și în jurisdicții străine pentru a urmări, reține și a recupera activele.
 
Termenul-limită de prezentare a ofertelor este 1 septembrie a.c., anunță Serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei.