Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-08-05/primministrul-valeriu-strele-insista-pe-revizuirea-tarifelor-la-gazele-naturale-40556.html
Data: Aug 5, 2015 (20:35)

Prim-ministrul Valeriu Streleț insistă pe revizuirea tarifelor la gazele naturale

În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Valeriu Streleț a recomandat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să discute revizuirea tarifelor la gazele naturale pe care le consideră prea mari.

„Cu titlul de recomandare, am expediat la ANRE, cu toate că nu avem niciun fel de relații instituționale, o solicitare să se autosesizeze la acest subiect și să convoace o nouă ședință pentru revizuirea tarifelor la gazele naturale. Aceste tarife vor fi ca o povară nu doar pentru cetățeni, dar și pentru sectorul industrial, o bună parte din care funcționează în baza acestor resurse”, a subliniat Prim-ministrul.

De asemenea, Șeful Executivului a solicitat Ministerului Economiei să elaboreze  propria viziune cu referire la formarea tarifelor la gazele naturale. „Având în vedere dinamica prețurilor în scădere de procurare a gazelor, care în trimestrul II a fost de 254, acum e 214, iar în trimestrul IV se estimează a fi un preţ de 204 de dolari pentru 1000 de metri cubi. În opinia mai multor specialiști, tarifele la gazele naturale nu sunt justificate. Este necesar să avem propria viziune, care ar fi tariful corect gaz pentru consumatorul final, pentru a înțelege unde sunt abateri de la normele legale și regulamentele în vigoare”, a reiterat Valeriu Streleț.

Revizuirea tarifelor la gazele naturale a fost unul dintre subiectele discutate și la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, care a avut loc în această dimineață, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.