Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.08.2015

O captură de 75 de kg de hașiș în valoare de 4 milioane de lei, a fost depistată de colaboratorii Serviciului Vamal

Un grup de persoane, originare din Republica Moldova, Spania și Federația Rusă,  sînt suspectate de trafic internațional de droguri. Suspecții au organizat o filieră de contrabandă cu hașiș din Spania (1000 de euro per kg) care era introdus în Republica Moldova prin contrabandă și urma să ajungă în Federația Rusă.
 
Bănuiții  utilizau diferite mijloace de transport în care erau amenajate ascunzișuri speciale unde se camuflau substanțele narcotice. Hașișul era transportat din Spania și era destinat pieței din Federația Rusă. Astfel, Republica Moldova era folosită drept țară de tranzit.  
 
La 1 august curent, angajații INI în comun cu inspectorii Direcției chinologice a Serviciului Vamal, ofițerii INP și BDPS „Fulger” au reținut cinci membri ai grupului cu vîrste cuprinse între  25 și respectiv 40 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, orașul Hîncești și Călărași.  Doi dintre aceștia au fost reținuți la ieșirea din punctul de control a frontierei Sculeni, în timp ce se deplasau cu un  microbuz de model „Mercedes Vito”, în care se aflau și alte persoane ce erau transportate din Italia, în calitate de pasageri.
 
Ca urmare a percheziției în automobil au fost depistate în peretele lateral a salonului sub tapițerii, 61 de brichete formate din plachete dreptunghiulare de culoare cafenie cu miros specific, pe ele fiind încrustat un logotip sub forma simbolului „euro”, învelite în folie adezivă, cu masa  de circa 60 de kg. Totodată, au fost efectuate percheziții și la domiciliul membrilor grupului, unde au fost depistate 52 de brichete de formă cilindrică, 37 de plachete cu forma dreptunghiulară de culoare cafenie cu miros specific asemănătoare cu hașișul cu masa de aproximativ 15 kg.  
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 2171 alin.4 Cod Penal al RM ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Suspecții sînt reținuți pentru 72 de ore, dacă vor fi găsiți vinovați  aceștia riscă  de la 7 la 15 de închisoare.
 
La moment, polițiștii  întreprind măsuri operative de investigație în comun cu omologii din Spania și Federația Rusă, pentru depistarea întregului grup infracțional și stabilirea tuturor circumstanțelor, anunță Serviciul Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus