Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.08.2015

Republica Moldova pledează pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA

Republica Moldova pledează pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA

Declaraţia a fost făcută de Prim-ministrul Valeriu Streleţ, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, care a avut loc astăzi la Guvern.
                                                                                  
Cei doi oficiali au trecut în revistă subiectele prioritare de pe agenda bilaterală şi au punctat priorităţile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii.
 
Premierul Valeriu Streleţ a exprimat gratitudine partenerilor americani pentru sprijinul constat acordat ţării noastre, inclusiv pentru asistenţa financiară valoroasă oferită de SUA Republicii Moldova. Şeful Executivului de la Chişinău s-a pronunţat pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA, lansat în 2014, la Washington, care serveşte drept o platformă multidimensională a colaborării bilaterale. Premierul s-a referit, în mod special, la proiectele investiţionale realizate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor americani.
 
„Constatăm cu satisfacţie efectele benefice ale implementării Acordului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului şi evocăm interesul sporit pentru includerea Republicii Moldova ca ţară beneficiară pentru cel de-al doilea Program Compact. Acesta ar putea contribui la consolidarea eficienţei şi securităţii energetice a ţării noastre”, a precizat Prim-ministrul.
 
La rândul său, Ambasadorul James Pettit a salutat formarea noului Guvern în Republica Moldova şi a exprimat deschiderea pentru conlucrarea cu Prim-ministrul Valeriu Streleț și cabinetul său. Oficialul american a reiterat susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a agendei transformărilor asumate de Republica Moldova, lupta cu corupţia, democratizarea societăţii şi reformarea economică.
 
Din 1992, Statele Unite ale Americii au acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de aproximativ 1,2 miliarde dolari, dintre care 20,66 milioane dolari au fost oferite de Guvernul american anul trecut, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus