Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.07.2015

R. Moldova rămâne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei

R. Moldova rămâne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi o întrevedere cu omologul polonez,  Konrad Pawlik, subsecretar de stat pentru dezvoltarea cooperării, diaspora poloneză şi politica de Est, care efectuează, în perioada 24 - 27 iulie curent, o vizită în Republica Moldova.

Oficialii au apreciat înalt dinamica şi consistenţa dialogului politic bilateral. În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru susţinerea constantă din partea Poloniei a parcursului european al Republicii Moldova, promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa UE şi asistenţa financiară acordată în diverse domenii, în special în agricultură şi educaţie.

La rândul său, secretarul de stat Konrad Pawlik a anunţat că R. Moldova va rămâne, pentru următorii 5 ani, ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei.

Oficialul a mai menţionat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE reprezintă o perioadă crucială pentru ţara noastră, asigurând autorităţile de sprijinul ferm al Poloniei pentru continuarea reformelor.

Potrivit MAEIE, interlocuitorii au efectuat un schimb de opinii privind organizarea, până la finele anului curent, a comisiei mixte  moldo-poloneze pentru integrare europeană, precum şi a comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus