Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2015

Moldova îşi va revedea Strategia de securitate naţională

Moldova îşi va revedea Strategia de securitate naţională

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele subcomisiei pentru securitate şi apărare din cadrul Parlamentului European, Anna Elżbieta Fotyga, însoţită de europarlamentarii Bogdan Andrzej Zdrojewski, Inés Ayala Sender și Doru-Claudian Frunzulică.    
 
Oficialii au discutat despre revizuirea Strategiei de Securitate Națională a Republicii Moldova, participarea ţării noastre la realizarea obiectivelor stabilite în cadrul Politicii de Securitate şi Apărare Comună a UE, precum şi despre implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.
 
„Suntem în proces de revizuire a Strategiei de Securitate Națională, pentru a evalua amenințările şi riscurile la adresa securității naționale, în special în contextul situaţiei din regiune. Mizăm pe suportul şi expertiza UE în acest sens”, a menţionat demnitarul moldovean.
 
Referitor la cooperarea cu EUBAM, a fost salutat rolul pozitiv al misiunii în consolidarea cooperării cu Ucraina, precum și contribuția adusă în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în contextul reglementării conflictului transnistrean, reiterând poziţia în favoarea continuării activităţii EUBAM şi în anii următori.
 
Totodată, oficialii au salutat decizia de a organiza prima reuniune a comitetului parlamentar de cooperare UE-Moldova, în perioada 20-21 septembrie curent.
 
Vizita parlamentarilor europeni în Republica Moldova, în perioada 20-23 iulie curent, are drept scop familiarizarea cu situaţia din domeniul securităţii în contextul evoluţiilor din regiune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus