Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.07.2015

Persoanele reţinute în dosarul fraudelor de la BEM vor fi puse sub învinuire

Cele patru persoane, reţinute ieri, în cadrul unui dosar care vizează fraudele de la Banca de Economii, vor fi puse astăzi sub învinuire pentru spălare de bani. Asta după ce procurorii şi ofiţerii CNA au efectuat un complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii, şi au ridicat probe materiale relevante pentru dosar.

Totodată, un om de afaceri din România, suspectat de coautorat la spălare de bani,  a fost citat de procurori pentru audieri în cadrul aceleiaşi cauze. Acesta însă nu s-a prezentat la data indicată, urmând să fie citat repetat, iar în cazul în care nu va da curs citaţiei, va fi anunţat în urmărire internaţională. Precizăm că cele patru persoane, reţinute de CNA,  sunt vizate într-un alt dosar de fraudă în România.

Amintim că, ieri, patru persoane au fost reţinute în dosarul delapidărilor de la Banca de Economii. În prezent, acestea au statut de bănuit şi se află în custodia Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore. După înaintarea învinuirii, procurorii vor depune la judecătorul de instrucţie demersuri de arestare preventivă pe numele acestora.

Potrivit CNA, cauza penală a fost iniţiată în baza art. 243, alineatul 3 Cod penal – spălare de bani, infracţiune pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus