Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.07.2015

BERD susține proiectele investiționale din Republica Moldova

BERD susține proiectele investiționale din Republica Moldova

”Autoritățile Republicii Moldova au o colaborare eficientă cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pe diferite dimensiuni, în special, în proiectele investiționale”, declarația a fost făcută de viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, în cadrul ședinței board-ului Fondului Regional al Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu în Republica Moldova (E5P), care s-a desfășurat astăzi la Chișinău.
 
Potrivit viceministrului Economiei, drept exemplu poate servi atât proiectul de termoficare CET-Nord, unde din totalul de 10 milioane de euro alocate de partenerii de dezvoltare, 7 sunt oferite de BERD, cât și decizia de azi a Băncii de a oferi un împrumut de 6,2 milioane de euro companiei italiene La Triveneta Cavi pentru construcția filialei sale din Republica Moldova La Triveneta Cavi Development SRL.
 
După adoptarea deciziei de a oferi un împrumut companiei italiene pentru construcția filialei la Strășeni, Frederic Lucenet, director de producție și servicii de la BERD, a declarat că instituția financiară este încântată de a sprijini investițiile străine directe pentru Republica Moldova, deoarece acestea oferă posibilitatea de a crea noi locuri de muncă, aduce noi tehnologii și inovații în țară.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, parcul Industrial ”Triveneta Cavi Development” este amplasat în orașul Strășeni pe un teren cu o suprafață de circa 11 ha. Hala de producție va avea o suprafață de circa 13600 metri pătrați. Volumul total al investițiilor pentru crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție a Parcului ”Triveneta Cavi Development” este de circa 20 milioane de euro.
 
Conform unui comunicat al BERD, Banca este cel mai mare investitor instuțional din Moldova și până în prezent a investit aproape 1 miliard de euro în peste 100 de proiecte. Anterior BERD a finanțat construcția filialelor concernelor german Draexlmaier și austriac Gebauer & Griller în Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus