Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2015

Vlad Filat: Termenul limită pentru crearea guvernului este sfârşitul lunii iulie

Vlad Filat: Termenul limită pentru crearea guvernului este sfârşitul lunii iulie

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, susţine că termenul limită pentru crearea guvernului este sfârşitul lunii iulie şi se arată încrezător că se va reuşi crearea unei majorităţi parlamentare pro-europene şi instalarea unui cabinet de miniştri funcţional.

„Sunt încrezător că vom reuşi. Republica Moldova va avea în viitorul foarte apropiat o majoritate parlamentară calificată şi un guvern funcţional investit. Termenul limită pentru ca guvernul să înceapă să muncească, având mandat politici, este sfârşit de luna iulie. Trebuie să avem în vedere şi negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, care trebuie să demareze imediat după investirea guvernului. Aceste negocieri sunt vitale pentru ţară, la fel cum este vital şi un program cu FMI", a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a subliniat că sistarea finanţării externe a Republicii Moldova are legătură directă şi condiţionată de existenţa unui program cu FMI.

„Această abordare este firească şi corectă. Acordul cu FMI nu ţine de relaţiile Republicii Moldova cu fondul. Este un certificat de sănătate, care oferă partenerilor de dezvoltare credibilitatea necesară pentru a finanţa Republica Moldova. Nu este vorba doar de Uniunea Europeană, dar şi de Banca Mondială şi alţi donatori", a mai spus Vlad Filat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus