Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2015

ODIHR/OSCE va formula recomandări concrete privind îmbunătăţirea cadrului legislativ şi instituţional de organizare a alegerilor în Republica Moldova

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a avut astăzi, 2 iulie 2015, o întrevedere cu Kimmo Kiljunen, şeful misiunii limitate a ODIHR/OSCE de observare a alegerilor locale din 14 şi 28 iunie curent.

Kiljunen a informat despre rezultatele preliminare ale monitorizării scrutinului local. De asemenea, a fost menţionată cooperarea eficientă cu organele de administrare a alegerilor, competitorii electorali, instituţiile de stat relevante şi societatea civilă.

Totodată, dl Kiljunen a reliefat necesitatea îmbunătăţirii cadrului legislativ privind administrarea turului doi al scrutinului, calităţii listelor electorale şi activităţii instituţiilor de monitorizare a mass-media. În context, potrivit oficialului, în urma activităţii misiunii de observare a alegerilor locale, ODIHR/OSCE va formula recomandări concrete privind îmbunătăţirea cadrului legislativ şi instituţional de organizare a alegerilor în Republica Moldova.

La rândul său, viceministrul Galbur a adus mulţumiri pentru activitatea misiunii de observare, menţionând că rezultatele monitorizării efectuate de ODIHR/OSCE, tradiţional, vor servi drept un reper important în procesul de perfecţionare a cadrului electoral naţional şi ajustării lui la standardele şi practicile internaţionale.
 
Potrivit MAEIE, ODIHR/OSCE şi-a desfăşurat misiunea de observare a alegerilor la invitaţia autorităţilor moldoveneşti. Misiunea a avut în componenţa sa 12 experţi şi 14 observatori de lungă durată care au monitorizat scrutinul local pe teritoriul întregii ţări. Aceasta a fost cea de-a 12 misiune a ODIHR/OSCE de observare a alegerilor pe care Grupul condus de K. Kiljunen a desfăşura-o în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus