Trimite e-mail | Printeaza
Externe
01.07.2015

Grecia a intrat marți în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional

Grecia a intrat marți în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional

Grecia a intrat marți în incapacitate de plată față de Fondul Monetar Internațional (FMI) după ce nu a onorat rambursarea unei scadențe de peste 1,5 miliarde de euro, a anunțat instituția de la Washington, citată de AFP.

Atena devine astfel prima țară dezvoltată care a acumulat restanțe de plată față de FMI și nu mai are acces la resursele financiare ale instituției care, la rândul său, se confruntă cu cel mai mare faliment din istoria sa.

Amintim că, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a  informat cetățenii R. Moldova care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile de la Atena au decis închiderea băncilor elene, cel puţin până la data de 6 iulie 2015, precum și limitarea extragerilor de numerar la 60 de Euro pe zi pentru clienţii băncilor locale, doar pe teritoriul elen.

MAEIE a recomandat cetățenilor moldoveni să deţină suficient numerar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare din această țară.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus