Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.07.2015

3,6 milioane de lei pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice

Un proiect de hotărîre, prezentat de către ministrul Finanțelor Anatol Arapu, în acest sens, a fost aprobat astăzi de Guvern. Astfel, în baza Legii nr.1225-XII din 8 decembrie 1992, victimele represiunilor politice vor primi compensaţii pentru recuperarea valorii averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice alt mod din posesia victimelor represiunilor politice.

Potrivit documentului, Ministerul Finanțelor urmează să aloce autorităților administrației publice locale de la bugetul de stat mijloace financiare  în sumă de 3.655.332 lei pentru acordarea compensațiilor persoanelor care au avut de suferit de pe urma represiunilor politice, în total 26 beneficiari.

Recuperarea valorii bunurilor ce nu pot fi restituite se va efectectua în baza cererii, din contul bugetului de stat, prin transferuri către bugetele autorităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Precizăm că, în bugetul de stat pentru anul 2015 sunt aprobate mijloace financiare în acest scop în volum de 22,7 mil. lei.

Lista autorităţilor administraţiei publice locale cărora li se alocă mijloace financiare pentru restituirea valorii bunurilor prin achitarea de compensaţii persoanelor supuse represiunilor politice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus