Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-30/comisia-interguvernamentala-moldoceha-pentru-cooperare-economica-sa-intrunit-chi-inau-40175.html
Data: Jun 30, 2015 (09:30)

Comisia interguvernamentală moldo-cehă pentru cooperare economică s-a întrunit Chișinău

Prima reuniune a Comisiei moldo-cehe pentru cooperare economică la nivel interguvernamental are loc în perioada 30 iunie-1 iulie, la Chișinău. Delegația cehă este condusă de viceministrul Industriei și al Comerțului al Cehiei, Eduard MUŘICKÝ, iar partea moldovenească este reprezentată de viceministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Scopul Comisiei este de a intensifica cooperarea economică dintre Republica Moldova și Republica Cehă, de a promova investițiile și comerțul, de a menține un dialog eficient pe tot spectrul de probleme economice de importanță regională, în special, în contextul implementării Acordului de Liber Schimb dintre țara noastră și UE.

În cadrul reuniunii vor fi puse în discuție aspecte ale cooperării în sectorul energetic, în domeniul construcției și reabilitării infrastructurii de transport, producției de mașini, industriei alimentare și infrastructurii post-recoltare, managementului deșeurilor ș.a.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, părțile se vor referi la continuarea cooperării la nivel instituțional dintre Cehia și Republica Moldova în domeniul e-guvernării, standardizării, metrologiei și evaluării coformității, schimbului de bune practici și tehnologii de producere în diverse ramuri economice.

Partea cehă va prezenta oportunitățile de cooperare în cadrul programelor de dezvoltare, precum gestionarea apelor uzate, managementul deșeurilor solide, elaborarea și implementarea Registrului Vinului, producția de fructe și legume cu valoare adăugată etc.

La finalul Comisiei, conducătorii delegațiilor vor semna Protocolul primei Comisii interguvernamentale moldo-cehe pentru cooperare comercial-economică, după care vor susține un briefing de presă.