Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.06.2015

Băuturi alcoolice în valoare de circa 40 mii lei, reţinute în vederea confiscării de către inspectorii vamali

În cadrul unei operațiuni declanşate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii vamali din cadrul Secției contracararea fraudelor din cadrul Biroului Vamal Bender şi angajații poliției din Căuşeni au curmat cu succes o tentativă de punere în liberă circulație a unui lot de băuturi alcoolice, fără timbru de acciz al Republicii Moldova.

Astfel, în apropierea s.Tănătari, r-ul Căuşeni, pe un drum de cîmp a fost stopat regulamentar, pentru efectuarea controlului de rigoare un autoturism de model "KIA" cu numere de înmatriculare în regiunea de est a ţării, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean.

Iniţial, şoferul a declarat că nu transportă bunuri sau mărfuri în cantităţi interzise.
Ca rezultat al controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, inspectorii vamali au depistat 200 sticle cu rachiu şi 190 sticle cu divin, fără acte de provenienţă sau însoţire. Valoarea lotului de băuturi alcoolice se estimează la circa 40 mii lei.

Ulterior şoferul a declarat, că alcoolul a fost procurat în or. Tiraspol şi a fost introdus prin ocolirea posturilor vamale interne de control.

Mai mult, marfa era camuflată în salonul şi portbagajul automobilului, iar pentru că lipseau actele necesare, care ar confirma provenienţa acesteia, lotul de băuturi alcoolice a fost ridicat de către organul vamal, în vederea confiscării.

Pe acest caz, a fost întocmit un proces-verbal în baza indicilor art. 287 alin. 11, Cod contravenţional al Republicii Moldova, conform căruia, conducătorul auto este obligat să achite o amendă de 3 000 lei, cu confiscarea mărfii, anunță un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus