Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.06.2015

Nicolae Timofti a participat astăzi la manifestările dedicate aniversării a 25-a de la adoptarea Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova

 Nicolae Timofti a participat astăzi la manifestările dedicate aniversării a 25-a de la adoptarea Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a ținut, astăzi, 23 iunie a.c., un discurs în Parlament, la 25 de ani de la adoptarea Declarației de suveranitate a Republicii Moldova.

Șeful statului a amintit cu această ocazie că prin adoptarea documentului,  pentru prima dată erau acordate garanţii tuturor cetăţenilor, partidelor politice, organizaţiilor publice, mişcărilor de masă şi organizaţiilor religioase, şanse juridice egale de a participa la gestionarea statului şi afacerilor publice.

„Am recitit Declarația de Suveranitate și am găsit în ea prevederi care nu doar că nu și-au pierdut actualitatea, dar sunt și astăzi de o prioritate absolută. Sunt atât de clare și relevante, de parcă au fost scrise astăzi.

Poporul nostru și statul Republica Moldova sunt și astăzi în situația de a-și revendica dreptul de a-și exercita suveranitatea, pe întreg teritoriul țării noastre.

Vom fi mai aproape de realizarea acestui ideal național, de acest deziderat sfânt, pe măsură ce ne vom ancora tot mai mult în spațiul european, unde drepturile individuale și naționale sunt garantate și respectate, atât de instituții, cât și de oameni.”, a menționat președintele Nicolae Timofti.

Acum 25 de ani, deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti au proclamat cu unanimitate de voturi suveranitatea ţării. Documentul a stat la baza Declaraţiei de Independenţă şi la elaborarea primei Constituţii, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus