Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.06.2015

Natalia Gherman este desemnată în calitate de Prim-ministru interimar al Republicii Moldova

Natalia Gherman este desemnată în calitate de Prim-ministru interimar al Republicii Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman este desemnată în calitate de Prim-ministru interimar al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Declaraţia a fost făcută de către Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul unei şedinţe a Cabinetului de miniştri, care a avut loc astăzi, la Reşedinţa de Stat.

Şeful statului a menţionat importanţa asigurării continuităţii proiectelor sociale și economice cu impact direct asupra vieții populaţiei, precum şi a respectării angajamentelor asumate în fața cetățenilor și partenerilor internaționali. „Sper ca această perioadă de interimat să nu dureze prea mult. Imediat după turul doi al alegerilor locale voi invita grupurile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de Prim-ministru. Este important ca procedurile prevăzute de Constituție, de la consultări până la formarea unui nou Guvern, să se încadreze într-un interval cât mai scurt, astfel încât Republica Moldova să aibă un Executiv cu depline împuterniciri, cât mai curând”, a menţionat Nicolae Timofti. Preşedintele Republicii Moldova le-a urat succes membrilor Cabinetului de miniştri în exerciţiu, în perioada imediat următoare.

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a exprimat gratitudine Preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, pentru încrederea acordată şi pentru disponibilitatea de a oferi toată susținerea Premierului interimar şi Cabinetului de miniștri în exercițiu. În calitate de Prim-ministru interimar, Natalia Gherman îşi propune să asigure executarea prerogativelor și atribuțiilor definite în articolul 71 al Legii cu privire la Guvern. „Obiectivele principale vor fi să asigurăm funcționalitatea instituțiilor în toate domeniile prioritare, să asigurăm continuitatea proceselor și proiectelor demarate atunci când mandatul a fost deplin, să asigurăm ordinea publică la noi în țară. Îmi exprim speranța ca această perioadă de interimat să fie cât se poate de scurtă, deoarece cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o guvernare stabilă, de o guvernare responsabilă, pentru a continua acele reforme pro-europene demarate și pentru a continua cursul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat Natalia Gherman.

Prim-ministrul interimar Natalia Gherman va conduce Cabinetul de miniștri în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii unui nou Guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus