Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.06.2015

Un moldovean, doi sirieni şi o persoană juridică sunt învinuiţi de procurori de organizarea migraţiei ilegale

Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada lunilor februarie – iulie 2014, inculpaţii - cetăţeni ai Siriei, care de mai mult timp domiciliază în Republica Moldova, au solicitat şi primit 13500 euro de la doi cetăţeni sirieni, pentru a le perfecta acte false, în baza cărora  intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Unul dintre sirieni, care era administrator de firmă în RM, implicând şi persoana juridică la comiterea infracţiunii, le-a perfectat migranţilor invitaţii fictive, în baza cărora le-a fost perfectată viză cu scop de afaceri, după care aceştia au ajuns la Chişinău. Ulterior, complicele acestora, cetăţean al Moldovei, urma să le perfecteze migranţilor vize Schengen, sub un pretext fictiv de a călători în Polonia, ultimul primind pentru serviciile sale suma de 3220 euro.

Procurorii au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de organizarea migraţiei ilegale, inculpaţii riscă până la 7 ani închisoare, potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus