Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-18/bogdan-aurescu-pledeaza-pentru-formarea-c-t-mai-rapid-posibil-a-unui-nou-guvern-la-chi-inau-40044.html
Data: Jun 18, 2015 (04:10)

Bogdan Aurescu pledează pentru formarea, cât mai rapid posibil, a unui nou guvern la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, l-a primit ieri, 17 iunie a.c., la Reședința de Stat, pe ministrul Afacerilor Externe al României, domnul Bogdan Aurescu.

Președintele Timofti i-a mulțumit șefului diplomației române pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de către România pe plan internațional și, în special, pentru promovarea intereselor țării noastre în Uniunea Europeană.

De asemenea, șeful statului a exprimat cuvinte de prețuire pentru susținerea financiară de către autoritățile de la București a unui număr impresionant de proiecte de infrastructură și sociale și a subliniat importanța valorificării de către instituțiile din țara noastră a acestei deschiderii manifestate de România. Între altele, au fost avute în vedere dezvoltarea prin eforturi comune a rețelelor de distribuție a electricității și a hidrocarburilor pe teritoriul țării noastre, precum și unor conexiuni rutiere, cum ar fi podul peste Prut din orașul Ungheni, intrat recent în stadiu de executare.

Cei doi oficiali au abordat și chestiunea securității regionale și, implicit, consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova prin susținerea țării noastre de către Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană.

În aspect politic, domnul Bogdan Aurescu a arătat că în România și Uniunea Europeană există așteptarea ca în Republica Moldova să fie format cât mai rapid un nou Guvern, care să continue aplicarea Acordurilor de Asociere și de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, să desfășoare reforme în domeniul justiției și sistemul bancar și să combată corupția. Șeful diplomației române a salutat în context reiterarea opțiunii proeuropene de către cetățenii moldoveni la recentele alegeri locale generale.

De asemenea, domnul Bogdan Aurescu l-a informat pe șeful statului despre vizita pe care a efectuat-o astăzi în orașul Comrat, unde a inaugurat un Centru de informare a României, și unde, potrivit lui, a avut contacte extrem de pozitive cu reprezentanții administrației locale, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.