Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.06.2015

Octavian Calmâc a participat la Consiliul Economic al CSI

Octavian Calmâc a participat la Consiliul Economic al CSI

Viceministrul Economie, Octavian Calmic, a participat, astăzi, la cea de-a 66 ședință a Consiliului Economic al CSI, care a avut locîn Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Ordinea de zi a sedinței a inclus 19 subiecte, dintre care Republica Moldova a semnat deciziile referitor la 8 subiecte și a susținut alte 3, care au fost semnate de președintele Consiliului Economic, Bakâtjan Saghintaev.

Subiectele semnate vizează implementarea planului de actiuni în vedrea realizării etapei a II-a (2012-2015) a Strategiei de dezvoltare economică a statelor-membre CSI, proiectul concepției Expoziției interguvernamentale dedicate celebrării a 25 de ani a CSI, privind concurența pe piața medicamentelor în statele-membre CSI, privind implementarea Planului de măsuri prioritare pentru realizarea Concepției de cooperare în domeniul utilizării surselor de energie regenerabilă ș.a.

În cadrul Consiliului Economic au loc, de asemenea, sesiuni, paneluri, grupuri de lucru sectoriale, la care sunt puse în discuție subiecte ce vizează cooperarea economică între țările membre ale comunității în domeniul comerțului, energetic, mediului de afaceri, investițiilor, medicinii veterinare,  farmaceutic, proprietății intelectuale, societății informaționale etc.

Potrivit ME, mâine, 18 iunie, viceministrul Economiei va lua parte la Forumul Economic Internațional, la care vor fi abordate perspectivele relațiilor comerciale dintre Rusia și Uniunea Europeană din punctul de vedere al comunității de afaceri, precum și identificarea noilor oportunități de cooperare în domeniul investițiilor, științific, tehnologic ș.a.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus