Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.06.2015

Nouă angajate ale unei bănci trimise în judecată fiindu-le incriminate 94 capete de acuzare

Procuratura raionului Dubăsari a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a nouă foste angajate ale filialei din s. Coşniţa, raionul Dubăsari a Băncii de Economii (BEM), în acţiunile cărora procurorii au reţinut confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficale false, escrocherii şi delapidări ale averii străine, săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, în intervalul anilor 2009 – 2011,  şefa depozitului de valori, de comun cu şefa serviciului operaţiuni bancare, contabila – şefă şi 6 controlori – casieri, folosind situaţia de serviciu, au însuşit în mod ilicit 1,65 milioane lei din depozitul de valori al filialei dar şi din conturile deponenţilor bancii indicate.

De îndată ce Procuratura a fost sesizată de către organul de audit al BEM, pe acest caz a fost declanşată o cauză penală, învinuitelor fiindu-le imputate în total 94 de capete de acuzare.
În cadrul procesului penal inculpatele au restituit în bugetul băncii circa 650 mii lei.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria Dubăsari, iar dacă vor fi recunoscute vinovate, inculpatele riscă închisoare de la 8 la 15 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus