Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.06.2015

Ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu omologul român, Bogdan Aurescu

Ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu omologul român, Bogdan Aurescu

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 17 iunie 2015, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

Ministrul Natalia Gherman a apreciat sprijinul acordat de România pentru agenda europeană a R. Moldova, atât la nivel politic, prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul UE, cât şi la nivel practic, prin schimb de experienţă şi bune practici în diverse domenii.

„Angajamentul României de a susţine parcursul european al R. Moldova aduce deja rezultate concrete în domenii de importanţă majoră pentru modernizarea ţării noastre, precum asigurarea securităţii energetice şi modernizarea infrastructurii transportului”, a menţionat şefa diplomaţiei de la Chişinău.

Oficialii au evaluat progresele înregistrate în cadrul proiectelor implementate în ţara noastră cu sprijinul autorităţilor române şi au pledat pentru consolidarea schimburilor comercial-economice, România fiind primul partener comercial al R. Moldova.

La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a apreciat pozitiv rezultatul alegerilor locale din 14 iunie curent. “Este o alegere clară a cetăţenilor R. Moldova pentru valorile europene şi parcursul european al ţării, cu aşteptările de rigoare din partea autorităţilor de la Chişinău”, a declarat omologul român.

Totodată, oficialul a reiterat sprijinul României pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului transnistrean, cu respectarea integrităţii teritoriale a R. Moldova. „Este nevoie de o reluare grabnică a negocierilor în formatul 5+2, cu angajarea constructivă a tuturor participanţilor şi evitarea oricăror acţiuni unilaterale”, a precizat ministrul Aurescu.

Potrivit MAEIE, cei doi miniştri au prezentat întregul poştal cu inscripţia „5 ani de la crearea Parteneriatului Strategic între România şi R. Moldova pentru integrarea europeană a R. Moldova (2010-2015)”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus