Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.06.2015

A fost modificată metodologia de calcul a taxei de cazare în cămine

 A fost modificată metodologia de calcul a taxei de cazare în cămine

Metodologia de calcul a taxei de cazare în căminele școlilor profesionale, colegiilor și universităților se va modifica începînd cu 1 ianuarie 2016. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadru ședinței din 16 iunie a Guvernului. 

Potrivit ministrului în exercițiu al Educației, Maia Sandu, noua metodologie va reflecta cheltuielile reale aferente cazării, fapt care ar permite crearea unor condiții mai bune de funcționare a căminelor studențești.

„Modificarea nu va influența semnificativ mărimea taxei pentru cazare în cămine, dar, în același timp, va permite îmbunătățirea condițiilor de trai. În prezent, în unele cămine, taxa lunară de cazare este de 19-20 de lei. Aceste sume derizorii se reflectă asupra calității proaste a condițiilor de cazare pentru studenți”, a  menționat Maia Sandu.

Potrivit metodologiei, plata pentru chirie se stabilește pe categorii de locatari la începutul fiecărui an financiar de către senatele universitare/consiliile profesorale, reieșind din cheltuielile aferente cazării, preconizate pentru anul financiar și reflectate în planul de dezvoltare a căminelor.

În calculul cheltuielilor aferente cazării se includ cheltuielile de personal, cele de consum și cele pentru dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus