Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
16.06.2015

Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească

Va fi instituit Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească

O decizie în acest sens a fost votată în cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri. Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească va fi instituit prin reorganizarea celor 5 Staţii  Zonale de Asistenţă Medicală Urgentă (SZAMU) şi a substaţiilor din subordine: Insitutul de Medicină Urgentă, SZAMU „Centru”, „Sud”, „Nord”, „UTA Găgăuzia”, precum şi a staţiilor similare din raza municipiului Chişinău.
 
Instituirea Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească îşi propune ca obiectiv eliminarea divergenţelor în calitatea prestării serviciilor,  dar şi a abordarii neuniforme a politicilor din domeniu. Instituţia nou creată se va afla în subordinea Ministerului Sănătăţii şi va avea statut de instituţie medico-sanitară publică, cu autofinanţare.
 
Astfel, va fi creată o structură omogenă, un serviciu bine organizat la nivel național, care va gestiona eficient toate staţiile şi substaţiile din subordine, aflate pe întreg teritoriul ţării. Implementarea proiectului în cauză nu va genera cheltuieli financiare suplimentare, dimpotrivă, va genera economii datorită reducerii masive a aparatului administrativ care activează în prezent la cele cinci instituţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus