Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-12/vlad-filat-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-extraordinar-shi-plenipotentziar-al-sua-la-chishinau--39961.html
Data: Jun 12, 2015 (20:09)

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA la Chişinău, James D. Pettit

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere la sediul partidului cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA la Chişinău, James D. Pettit.

Subiectul discuţiilor au vizat evoluţiile de ultimă oră pe scena politică din Republica Moldova, demisia guvernului şi paşii ce urmează a fi întreprinşi în mod urgent, reieşind din noile circumstanţe politice.

Vlad Filat a menţionat că PLDM este hotărât să iniţieze cât de curând discuţii cu forţele politice care susţin cursul pro-european pentru formarea unei majorităţi parlamentare stabile.

„Ţara are nevoie de acţiuni concrete în vederea depăşirii situaţiei dificile în care se află şi instalarea unui nou guvern funcţional, cu sprijin politic deplin, care să poată face faţă tuturor provocărilor", a menţionat Vlad Filat.

Potrivit PLDM, ambasadorul James D. Pettit a reiterat că SUA vor sprijini în continuare eforturile de modernizare a Republicii Moldova şi de integrare în spaţiul european.