Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-10/executivul-a-aprobat-noua-componen-a-a-comisiei-pentru-decernarea-premiului-natzional-39911.html
Data: Jun 10, 2015 (14:28)

Executivul a aprobat noua componență a Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional

Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, noua componență a Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional, care va fi prezidată de Prim-ministrul Chiril Gaburici. Comisia va selecta și va examina propunerile candidaților la Premiul Naţional.
 
Înaintarea candidaţilor la concurs se face de către ministerele de resort, uniunile de creaţie, federaţiile de sport, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, precum şi de către laureaţi ai Premiului Naţional şi cei ai Premiului de Stat.
 
Pentru Premiul Naţional pot fi propuşi cetăţenii Republicii Moldova, realizările remarcabile ale cărora au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au avut un aport considerabil la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, dar și un impact considerabil asupra dezvoltării progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic, culturii naţionale şi mondiale.
 
Anual, Guvernul acordă 10 premii naţionale, în valoare de 100 de mii de lei fiecare, pentru realizări în domeniile: ştiinţă; tehnologii; cultură şi artă; sport. Premiul Naţional se decernează în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenţei.
 
Concursul pentru decernarea Premiului Naţional - ediţia 2015, a fost deja anunţat. Recomandările cu privire la candidaţii pentru concursul Premiului Naţional, dar și dosarele acestora, sunt colectate de către Comisie până la 24 iulie 2015, la Guvern (adresa: mun.Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale, nr.1).
 
Premiului Naţional a fost instituit în anul 2012, în scopul stimulării activităţii de creaţie şi promovării valorilor performante în domeniul ştiinţei, tehnicii, culturii, artei şi sportului, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.