Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-09/nicolae-timofti-semnarea-acordului-de-asociere-i-liber-schimb-republica-moldova-uniunea-europeana-se-39889.html
Data: Jun 9, 2015 (15:12)

Nicolae Timofti: Semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb Republica Moldova – Uniunea Europeană se datorează inclusiv Regatului Belgiei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 9 iunie a. c., la Reședința de Stat, pe ambasadorul Regatului Belgiei în Republica Moldova (cu reședința la București), Philippe Beke, aflat la sfârșit de mandat.

În cadrul discuțiilor, șeful statului a menționat importanța relațiilor moldo-belgiene, în plan economic și socio-politic. „Ați susținut politica Uniunii Europene în această zonă, iar Semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb Republica Moldova – Uniunea Europeană se datorează inclusiv Regatului Belgiei și relațiilor noastre bilaterale.”, a declarat Nicolae Timofti.

Ambasadorul Philippe Beke a spus, la rândul său, că Regatul Belgiei susține parcursul european al Republicii Moldova și reformele din sistemul judecătoresc. „Împreună cu comisarul european, Karel De Gucht, am muncit mult pentru ca semnarea Acordului de Asociere să se producă cât mai curând.”

De asemenea, cei doi oficiali au pus în discuție colaborarea moldo-belgiană în domeniul Afacerilor Interne.
În Republica Moldova sunt înregistrate 44 de întreprinderi moldo-belgiene, din 2012 țara noastră fiind primul stat din spațiul ex-sovietic care a semnat cu Belgia un acord în domeniul securității sociale, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.