Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-06-09/incendiu-la-un-depozit-petrolier-de-l-nga-kiev-guvernul-ucrainean-se-reune-te-in-edin-a-de-urgen-a-39885.html
Data: Jun 9, 2015 (14:43)

Incendiu la un depozit petrolier de lângă Kiev: Guvernul ucrainean se reunește în ședință de urgență

Guvernul ucrainean se reunește marți după-amiaza în ședință de urgență pentru a discuta situația creată în apropiere de Kiev, după ce un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit petrolier, incendiu care continuă să se extindă, informează Interfax-Ukraina.

''O ședință de urgență a fost convocată ca urmare a incendiului izbucnit la depozitul petrolier de la Hlevaha. Vor fi luate toate măsurile necesare'', a declarat vicepremierul ucrainean Viacelsav Kirilenko, care asigură și prerogativele de prim-ministru, în contextul în care premierul Arseni Iațeniuk se află într-o vizită în SUA.

Un puternic incendiu a izbucnit luni la un depozit petrolier din Hlevaha, localitate situată la 30 kilometri de Kiev, incendiul generând explozia a 16 rezervoare pline cu petrol. Incendiul s-a extins marți dimineața și spre o pădure din apropierea terminalului de petrol.

Autoritățile ucrainene au început marți să evacueze civilii din zona afectată. Potrivit serviciului de presă al Ministerului de Interne ucrainean, o persoană a murit și alte 14 au fost rănite, între care șase membri ai Serviciului pentru Situații de Urgență, scrie Agerpres.