Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.06.2015

Andrian Candu a avut o întrevedere cu șeful Misiunii de observatori ai OSCE-ODIHR pentru alegerile locale din Republica Moldova

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu șeful Misiunii de observatori electorali ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Kimmo Kiljunen.

Misiunea, formată din 12 reprezentanți din 11 state, se află în țara noastră pentru monitorizarea alegerilor locale din 14 iunie 2015.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la situația internă înainte de alegeri, așteptările cetățenilor, contextul regional.

Andrian Candu și Kimmo Kiljunen au discutat despre organizarea și desfășurarea scrutinului local. În context, Președintele Parlamentului a dat asigurări că autoritățile depun toate eforturile pentru asigurarea unor alegeri libere și corecte, cu respectarea legislației naționale și a standardelor internaționale în domeniu.

Oficialii au mai discutat despre continuarea parcursului european al Republicii Moldova și modernizarea țării.

„Cel mai important lucru este să păstrăm Republica Moldova împreună și societatea unită, să avansăm pe calea integrării europene și să accelerăm reformele. Cetățenii își doresc o viață mai bună și așteaptă decizii înțelepte de la clasa politică, de aceea este timpul pentru schimbări radicale”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, șeful Misiunii de observatori electorali ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR), Kimmo Kiljunen a anunțat că misiunea va face public raportul preliminar a doua zi după scrutin, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus