Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.06.2015

Camera de Comerț și Industrie organizează primul eveniment de business la Pavilionul Moldovei la Expo Milano

Camera de Comerț și Industrie organizează primul eveniment de business la Pavilionul Moldovei la Expo Milano

Un grup de companii din industria de agroprocesare și cea textilă se vor afla în perioada 08-13 iunie într-o misiune de afacere la Milano pentru a vizita Expoziția Mondială, ce se desfășoară în orașul italian în perioada 1 mai – 1 octombrie.

Misiunea este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și cofinanțată din proiectele East Invest al Eurochambers și „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților operatorilor economici", implementat de CCI și Asociația Businessului European (EBA) și finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul IFC.

Marți, 9 iunie, companiile moldovenești vor participa la un forum de afaceri moldo-italian, organizat în Pavilionul Republicii Moldova din cadrul Expoziției mondiale, urmat de o sesiune B2B. Ulterior, reprezentanții companiilor moldovenești vor vizita pavilioanele altor țări, printre care Italia, Franța, Spania, SUA, clusterele fructe și legume; cereale tubercule, Bio Mediteranian și altele cu relevanță pentru producătorii autohtoni.

În următoarele zile, oamenii de afaceri moldoveni vor efectua o serie de vizite la companii italiene din domeniul textil și agroprecesare, precum și la rețele comerciale, cum ar fi Metro, Orto Mercato, Esselunga, Il Gigante etc. În cadrul misiunii, oamenii de afaceri moldoveni vor vizita și companii din orașele Parma și Bologna, unde vor avea multiple întâlniri de afaceri și oportunități de a identifica noi parteneri.

Potrivit CCI, din misiune fac parte 15 companii moldovenești, producătoare de miere, fructe, inclusiv fructe uscate, popcorn, uleiuri, semințe, producători de textile și covoare naționale.

CCI va organiza mai multe misiuni la Expo Milano pe toată durata expoziției mondiale, inclusiv la solicitarea antreprenorilor din Moldova sau a programelor de suport pentru afaceri, oferite de partenerii de dezvoltare.

Misiunile la Expoziția Mondială oferă agenților economici oportunitatea de a cunoaște cele mai noi tendințe în materie de tehnologii de producție, servicii sau marketing și de a explora oportunităţi de afaceri cu cele 140 de țări participante la Expo Milano. Totodată, vizitarea expoziției Mondiale țintește sporirea competitivității companiilor și produselor moldovenești, diversificarea piețelor de desfacere pentru exportatori, în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat (DCFTA); familiarizarea cu cerinţele și standardele ce reglementează piaţa UE şi în special cea a Italiei; identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agro-alimentare şi textile distribuitorilor din țările UE și din alte piețe de interes.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus