Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2015

Adresarea Prim-ministrului Chiril Gaburici către Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului și deputați

Adresarea Prim-ministrului Chiril Gaburici către Președintele Republicii Moldova, Președintele Parlamentului și deputați

Stimate domnule Președinte,
Stimate domnule Președinte al Parlamentului,
Stimați deputați,
 
         Am acceptat poziția de șef al Executivului din convingeri sincere, fiind sigur că voi avea instrumentele necesare să fac lucruri bune pentru țara noastră, să aplic experiența pe care o am într-un moment critic, când doar un management bun ne poate salva.
 
         Eu îmi iubesc țara. Nu vreau să-mi fie rușine în fața copiilor și părinților mei. Nu vreau copiii mei să-mi spună că am avut posibilitatea, dar nu am făcut nimic pentru țară.
         Dincolo de faptul că Moldova este sugrumată de corupție, sistemul financiar al acesteia sângerează. Iar prețul este plătit de fiecare cetățean, mai puțin de către cei vinovați.
 
         În urma ședinței de ieri a Comitetului Național pentru Stabilitate Financiară, am realizat că întregul sistem financiar al Republicii Moldova este sub asediu și mai multe instituții financiare sunt în pericol. Guvernul este lipsit de pârghii, iar instituțiile abilitate ezită să soluționeze aceste probleme.
 
         Este asta Moldova pe care o lăsăm celor de după noi? Ne asumăm să fim acei care nu au făcut nimic într-un moment decisiv pentru țară?
         Eu cred în viitorul acestei țări și cred că acum este momentul în care, de fiecare dintre noi, depinde soarta Republicii Moldova. Trebuie doar să spunem ce credem cu adevărat și să facem ce trebuie, ceea ce este corect!
Pentru a readuce funcționalitatea instituțiilor abilitate din domeniu, cer:
 
Demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale.
Demisia întregii conduceri a Băncii Naționale;
Demisia întregii conduceri a Comisiei Naționale a Pieței Financiare.
       
În aceste funcții trebuie numite, urgent, prin concurs public, cu implicarea largă a societății civile și partenerilor de dezvoltare, persoane responsabile și oneste, persoane care se bucură de încrederea cetățenilor și care înțeleg gravitatea situației în care se află țara, care înțeleg că trebuie de acționat imediat pentru salvarea statului Republica Moldova.
 
         Nu vreau să privesc pasiv cum grupuri de interese distrug țara. Eu nu negociez cu nimeni bunăstarea și viitorul copiilor noștri.
         De fiecare dintre noi depinde soarta Republicii Moldova.
         Solicit susținerea Dumneavoastră! O lună este un termen suficient pentru demiterea funcționarilor menționați și inițierea concursurilor pentru suplinirea acestor funcții.
         În caz contrar, eu îmi prezint demisia.
 
Chiril Gaburici
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus