Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2015

Ziua oportunităţilor investiţionale în Republica Moldova a avut loc la București

Ziua oportunităţilor investiţionale în Republica Moldova a avut loc la București

Ministerul Economiei şi Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti în colaborare cu secţia comercială a Ambasadei Austriei din România au organizat, la 3 iunie curent,  forumul investițional „Ziua oportunităţilor investiţionale şi de afaceri a Republicii Moldova” pentru companiile austriece care activează în România. La eveniment a participat viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, șeful Cabinetului Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Ion Lupan, administratorii PI Tracom și ZEL Bălți.
 
Evenimentul a întrunit circa 50 de participanţi, reprezentanți ai corpului diplomatic austriac şi ai companiilor austriece, care activează în România şi Republica Moldova în domenii, precum industria de automotive și componente electrice, avia, financiar-bancar, consultanţă juridică, hârtie şi carton, construcţii, IT, eficiență energetică, energie electrică şi regenerabilă, producere de echipament industrial, componente pentru strunguri, design, comerţ de cabluri şi conductori, canalizare şi sisteme de epurare a apelor reziduale etc.
 
Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc, a făcut o prezentare a politicilor în domeniul mediului de afaceri, a progreselor privind armonizarea legislației naţionale cu aquis-ul comunitar, dar și a rezultatelor implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, încurajând antreprenorii austrieci să-și dislocheze afacerile în țara noastră.
 
Avantajele și oportunitățile investiționale oferite de Republica Moldova pe platforma parcurilor industriale și a zonelor economice libere au fost explicate de Ion Lupan, șeful Cabinetului Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, ca urmare a prezentărilor făcute de către Vitalie Vrabie, administratorul Parcului Industrial TRACOM şi Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere Bălți.
 
De asemenea, companiile prezente la eveniment, au avut posibilitatea să afle din experienţa companiilor austriece, dar şi a managerilor austrieci, care deja activează în Republica Moldova, precum Schonherr, BCR, Grawe Carat Asigurări şi Draxlmaier.
 
La finalul evenimentul, în cadrul sesiunii întrebări și răspunsuri, reprezentanţii Ministerului Economiei au răspuns la multiple întrebări adresate de antreprenorii austrieci, inclusiv cei din Republica Moldova, asigurându-i de tot sprijinul necesar în derularea unei afaceri investiționale în ţara noastră.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus