Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.05.2015

Agenţia Proprietăţii Publice a încheiat prima rundă de privatizare

Agenţia Proprietăţii Publice a încheiat prima rundă de privatizare

Agenţia Proprietăţii Publice a desfăşurat, în perioada 3 aprilie-22 mai 2015, prima rundă de privatizări, la care au fost expuse 55 bunuri proprietate de stat. 
 
În cadrul acestei runde a fost desfășurată o licitație cu strigare prin intermediul Bursei de Valori, un concurs commercial, un concurs investițional și o licitație cu strigare. 
 
În rezultat, la licitația cu strigare organizată prin intermediul Bursei de Valori, în perioada 19 - 22 mai au fost expuse acţiunile statului din 24 societăţi pe acţiuni, fiind tranzacţionate acțiunile a două întreprinderi de stat -  S.A. „InLac” (1,494%), or. Cupcini, r-nul Edineţ şi  S.A. „Carmez” (0,023%), mun. Chişinău, în sumă de peste 56 mln. lei.
 
La concursul comercial organizat în perioada 3 aprilie-12 mai, la care au fost expuse 19 bunuri (16 întreprinderi de stat, 2 pachete de acţiuni ale statului şi 1 bun distinct) a fost declarat nul, deoarece a fost depusă o singură ofertă.
 
La licitaţia cu strigare, anunţată pentru 29 aprilie, la care au fost expuse 10 bunuri (6 obiecte nefinalizate, 2 complexe de bunuri imobile şi 2 complexe patrimoniale unice) şi la concursul investiţional planificat pentru perioada 3 martie-12 mai, la care au fost expuse cinematografele din oraşele Făleşti şi Leova nu au fost înregistrate cereri de participare.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, prima rundă de privatizare a fost anunţată în Monitorul Oficial al Republicii Moldovanr. 78-83 din 03.04.2015

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus