Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.05.2015

Ministerul Educației interzice colectarea de bani pentru examene

Ministerul Educației interzice colectarea de bani pentru examene

Ministerul Educației interzice colectarea de bani în scopul organizării examenelor de absolvire a gimnaziului și liceului în instituțiile de învățămînt general, secundar profesional și superior. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Educației la 15 mai 2015 și a fost adus la cunoștința tuturor responsabililor de organizarea examenelor. 

Ministerul aduce la cunoștință că toate cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea examenelor de bacalaureat sînt acoperite de către stat. Respectiv, orice formă de colectare de fonduri din partea profesorilor, directorilor sau a altor persoane implicate în organizarea examenelor este o acțiune ilegală.
 
În cadrul ministerului funcționează o linie telefonică de încredere – 0 22 23 46 09, la care pot fi semnalate eventualele încălcări de legislație ce ar putea avea loc pe parcursul desfășurării examenelor.  Neregulile pot fi semnalate și prin intermediul adresei de e-mail anticoruptie@edu.md.

Persoanele care se vor confrunta cu situații de corupție pot semnala aceste cazuri la linia națională anticorupție: 08005555 sau la adresa secretariat@cna.md.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus