Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-25/incepind-de-astazi-alegatorii-pot-verifica-corectitudinea-intocmirii-listelor-electorale-39754.html
Data: May 25, 2015 (14:03)

Începînd de astăzi, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

Comisia Electorală Centrală informează că în perioada 25 mai – 13 iunie curent, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale în localurile secţiilor de votare. Aplicația de verificare on-line este disponibilă pe pagina web a Comisiei www.cec.md și în afara perioadei electorale.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa său în perimetrul secţiei de votare respective.

Potrivit CEC, persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.