Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2015-05-23/pre-edintele-nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-pre-edintele-republicii-franceze-fran-ois-holla-39742.html
Data: May 23, 2015 (04:47)

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, François Hollande

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut în dimineața zilei de astăzi, la Riga, unde se desfășoară summit-ul Parteneriatului Estic, o întâlnire cu președintele Republicii Franceze, Francois Hollande.

Discuția celor doi șefi de stat a avut ca subiect principal parcursul european al Republicii Moldova. Francois Hollande i-a spus lui Nicolae Timofti că „Franța susține perspectiva europeană a Republicii Moldova și va sprijini în continuare țara noastră în parcursul său de integrare în spațiul comunitar.”

De asemenea, a fost făcut un schimb de opinii pe teme de actualitate ale agendei europene privind vecinătatea estică, procesul de reforme din Republica Moldova, situația din domeniul financiar-bancar din țara noastră și evoluțiile din regiunea transnistreană.
La finalul întâlnirii, președintele Nicolae Timofti l-a invitat pe Francois Hollande să viziteze Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.