Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.05.2015

Raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost aprobat de Guvern

 Raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat a fost aprobat de Guvern

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniștri, după aprobarea raportului privind executarea bugetului de stat în anul 2014, a fost audiat şi raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat în perioada respectivă.
 
Potrivit informaţiei prezentate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, pe durata anului trecut, la bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de 12 miliarde de lei, fiind asigurată executarea prevederilor anuale precizate la nivel de 98,7 la sută. Comparativ cu anul 2013, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat au crescut cu 1,4 miliarde de lei sau cu 13,6 la sută.
 
Cheltuielile totale din bugetul asigurărilor sociale de stat au constituit 12 miliarde lei, cu o executare a indicelui stabilit pe anul de raportare la nivel de 97,9%. În comparaţie cu anul 2013, în perioada raportată cheltuielile au crescut cu 1,3 miliarde lei. Mijloacele bugetului asigurărilor sociale de stat au fost utilizate pentru a asigura circa 1,2 milioane de persoane cu pensii, îndemnizaţii, alocaţii şi alte plăţi sociale.
 
Conform rezultatelor executării, bugetul asigurărilor sociale de stat în anul 2014 s-a soldat cu un excedent în sumă de 9,3 milioane lei. Totodată, transferurile bugetului de stat pentru acoperirea deficitului bugetului asigurărilor sociale de stat au constituit 1,1 miliarde lei.
 
Comparativ cu anul 2013, transferurile bugetului de stat pentru acoperirea deficitului bugetului asigurărilor sociale de stat s-au majorat cu 115,9 milioane lei.
 
Ca sursă de finanţare a deficitului bugetar precizat pe anul 2014 în sumă de 78,8 milioane de lei a servit soldul mijloacelor băneşti la începutul anului 2014, dar conform executării de facto, anul 2014 a fost finalizat cu un excedent în sumă de 9,3 milioane lei, majorând soldul la sfârşitul perioadei de gestiune până la 88,1 milioane de lei.
 
Conform legislaţiei în vigoare, raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat va fi prezentat Parlamentului spre aprobare până la 1 iunie 2015, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus